dierentolk/healing,
holistische behandelingen

dierentolk-esther

Ondertitel

Behandelingen;

In principe behoort het geven van een behandeling niet tot mijn dagelijkse bezigheden.
Er kan zich echter een situatie voordoen dat u uw dier toch graag wilt laten behandelen, misschien omdat de dierenarts niet verder komt en u toch graag nog iets voor uw dier wilt doen, of omdat na een reading blijkt dat uw dier veel baat zou kunnen hebben bij een behandeling. In overleg kan er dan een behandelplan samengesteld worden waarin ik uw dier zo goed mogelijk zal proberen te helpen.
Mijn behandelingen bestaan meestal uit een combinatie van verschillende therapie├źn afgestemd op wat uw dier nodig heeft of prettig vindt.*Acupressuur/Shiatsu;

Simpel en in het kort gezegd;

In ieder lichaam lopen meridianen (energiebanen) waardoor het qi (levensenergie) stroomt. Door ziekte, trauma enz. kan er een disbalans ontstaan in het lichaam waardoor het qi minder stroomt of stagneert, uw dier krijgt klachten. Door de acupunctuurpunten op de meridianen te masseren worden deze disbalansen en stagnaties opgelost en wordt het zelfherstellend vermogen aangesproken waardoor uw dier opknapt.

Bij acupressuur wordt er naar het gehele dier gekeken en niet alleen naar symptomen.


Acupressuur helpt bij;

* ouderdomsklachten (artrose, incontinentie, rugklachten)

* acute klachten

* gedragsproblemen (agressie, angst)

* als een dierenarts niet verder komt.


Shiatsu is een vorm van zachte meridiaanstrekkingen en massage, waardoor de meridianen een "boost" krijgen en de behandeling beter zijn werk kan doen.*Bowentherapie;

Bowentherapie is een stimulatie van het bindweefsel, maar, omdat dit met alle weefsels en organen in het lichaam verbonden is, ook indirect van het gehele lichaam.
Door met een zachte, rollende beweging over bepaalde sleutelplaatsen op het lichaam te gaan worden blokkades opgeheven, verkleefde spieren weer losgemaakt en verkrijgt men ontspanning op plaatsen waar een teveel aan spanning zit. Het is altijd inzetbaar, zelfs bij hele jonge dieren.

Bowen is inzetbaar bij;
* spier- en rugproblemen (pijn, stijfheid, vastzitten, scheefheid)
* stress en angst
* ter preventie van klachten bij zware arbeid.

 

*Bachbloesems;

Bachbloesems zijn essenties van planten en bloemen "gevangen" in een flesje en werken vooral op het mentale aspect. Ze zijn altijd inzetbaar, ook als uw dier medicijnen gebruikt en kunnen geen kwaad. 

Ze kunnen oa. helpen bij;

* verhuizing,

* verlies van een maatje,

* stress en angst,

* na trauma's.

Ook wordt vaak een healing effectief ingezet bij een behandeling.